Norsk distributør for Branson traktorer

Norsk distributør

Branson Norge AS ble stiftet i slutten av 2017, vi ble først distributør for Branson traktorer og ble litt senere distributør for Agromehanika sitt utstyr og traktorer. Gjennom vårt selskap kan vi dermed tilby et stort utvalg av små og mellomstore traktorer, og en rekke forskjellig utstyr enten via traktorfabrikantene eller våre norske utstyrsleverandører LillesethIgland og Sisu Produkter.

Vi jobber direkte mot produsent og har god tilgang på deler og utstyr. Vi har eget delelager for servicedeler, og om det skulle trengs andre deler så ligger det europeiske delelageret i Tyskland. Igjennom vårt servicenettverk kan vi også tilby service og reparasjoner i store deler av landet. Om det ikke skulle være noen som kan hjelpe i ditt område er vi behjelpelig med å finne noen som kan hjelpe deg.

Kundeservice er viktig og vi jobber alltid for å ha fornøyde kunder. Vi er opptatt av å ha et godt rykte for vi vet hvor avgjørende det kan være for om noen vil velge å handle av oss eller ikke.

Branson i et globalt perspektiv

Branson traktorene er produsert av Kukje Machinery som holder til i Sør-Korea. Kukje ble stiftet i 1968 som Korea Agricultural Machinery Co., og endret i 1978 navn til Kukje Machinery Co. I 1980 signerte de en teknologisk kontrakt med Yanmar, og i 20 år samarbeidet de om traktorer og skurtreskere. Samarbeidet ble delvis avsluttet da Yanmar etablerte seg i Korea, men små motorer som brukes i ris plante-maskinene deres kjøpes fortsatt fra Yanmar. John Deere signerte kontrakt i 1987, og Kukje har siden det distribuert de store John Deere traktorene til det Koreanske markedet.

I 1995 etablerte Kukje sin egen dieselmotor fabrikk, og i 2002 signerte de kontrakt med Cummins om å produsere A-serie motorer til dem. I over 10 år ble disse Cummins motorene produsert av Kukje, og dagens motorer er fortsatt basert på dette "long-stroke" designet. Til tross for at det ikke nå lenger er offisielle Cummins motorer, så er det fortsatt den samme sterke og solide motoren som brukes i Branson sine traktorer. Branson har med andre ord historien sin i orden, og har kvalitets deler tvers igjennom med gode samarbeidspartnere opp igjennom tidene.

Branson Tractors

Merkevarenavnet Branson Tractors så dagens lys i USA i 1998. Det ble da dannet et distribusjons selskap av traktorer fra Kukje. Siden den tid har traktorene til Kukje blitt solgt som Branson traktorer i store deler av verden. Fokuset for Branson Tractors har vært å lage små til mellomstore traktorer som går fra 19 hk til 74 hk. De fleste traktorene kan fåes med eller uten hytte. Vendegir er standard, men noen modeller leveres med clutchfritt vendegir, eller med hydrostatisk girkasse. Utstyrsnivået er generelt sett godt, fra de enkle uten hytte, til de mest utstyrte som har aircondition, stereo-anlegg, LED-bjelke til arbeidslys, tre doble hydraulikkventiler bak, og to doble ventiler i sentralen som er tiltenkt frontlaster.

Branson finnes i store deler av verden, men de er størst i USA og Canada der de har over 170 forhandlere. Også i Europa er de godt representert med distributører og forhandlere i mer enn 15 land. I 2013 ble det europeiske delelageret etablert i Tyskland, og distributøren der, Weber Geräte GmbH, har over 80 forhandlere.

Branson produserer også traktorer til andre merker som McCormick, Ursus og Shibaura. Disse kjøper flere modeller fra Branson, men har ikke lov til å selge dem i Norden for å minske intern konkurranse i et marked Branson Tractors ønsker å bli sterkere i.